Kako izraditi strategiju patenta – Pokretanje softvera

0
28

Važnost intelektualnog vlasništva tijekom pokretanja nove inovacije u softveru

Pa, to ovisi o vrsti inovacije i proizvodu. Na primjer, postoji mobilna igra koja ima lik novog filma. Za nekoliko mjeseci ta igra može biti pogođena, ali očekuje se da će brzo nestati. Stoga izumi temeljeni na pokretu ili djelovanju bilo kojeg specifičnog karaktera možda nisu vrijedni iako su mogući patentirati.

Za ostale proizvode patent ima važnu ulogu. U 1980-ima SPC (Software Publishing Company) imao je vodeći prezentacijski softver nazvan 'Harvard Graphics'. Harvard Graphics vrlo je popularna za konferencije i prezentacije. Osobito, za ljude koji posluju, ovaj je softver bio standard za prezentacije konferencijskih i konferencijskih sala. Na disketama košta oko sto dolara. Iako je u to vrijeme bilo mnogo drugih programa za prezentaciju, Harvard Graphics je bio vodeća na tržištu.

Nakon toga, Microsoft je razvio program sličan onome koji u to vrijeme nije bio tako dobar kao Harvard Graphics. Sada je poznata kao točka napajanja. Međutim, Microsoft je zajedno s njim pridružio svoj program za obradu teksta i proračunske tablice. Ovo se skupilo kao Microsoftov ured. I ima istu cijenu kao primjerak Harvard Graphics-a. Microsoft je na kraju ubio Harvard Graphics. Ne samo taj softver već i SPC i mnoge druge tvrtke. U to je vrijeme direktno nadmetanje protiv Microsofta postalo gotovo nemoguće.

Nakon toga, sudovi su prepoznali softverske patente kao dopuštenu temu. Krajem 1990-ih softverske tvrtke poput Adobe, Autodesk i Intuit uspjele su zaštititi svoje inovacije patentima i počele su rasti i cvjetati.

Zaštita softvera intelektualnog vlasništva igrala je presudnu ulogu. To dovodi do porasta konkurencije na terenu u posljednja dva desetljeća.

Razvoj softverske inovacije

Startupi ili tvrtke koje razvijaju inovaciju u vezi sa softverom, trebaju odgovoriti na ova pitanja ako žele izgraditi snažnu zaštitu intelektualnog vlasništva: –

  • Zašto ljudi kupuju njihov proizvod ili uslugu?

  • Što se tiče određenog proizvoda koji tjera kupce da pišu ček?

Pa, ne radi se o tehnologiji, nego jedinstvenom iskustvu koje kupac stječe kada koristi vaš proizvod.

Pravi način razmišljanja o dobivanju patentne zaštite za softver

Softver je nešto što je stvarno, korisno i važno. Ne mislite na to samo kao na softver. Pa, kupci traže više inovativne stvari koje rješavaju njihove probleme.

Cilj patentnog sustava je promocija i zaštita izuma. Svaki izum koji je nov, koristan i ne očigledan je patentiran osim tajni nuklearnog oružja, zakona prirode itd.

Početni proračun za njihov portfelj intelektualnog vlasništva

Potreba za intelektualnim vlasništvom ovisi o prirodi pokretanja. Otvaranje pizzerije u Detroitu može odlučiti registrirati njihovo ime kao zaštitni znak i ostaviti ga pri tome. S druge strane, tehnološki startap koji financira pothvat odmah treba za monopolski patentni portfelj kako bi zaštitio svoje tržište od konkurencije.

Stoga ih uzmite u obzir: –

  • Imati viziju kamo tvrtka ide.

  • Koji bi se ciljevi postigli ulaganjem u zaštitu intelektualnog vlasništva?

  • Kada vam je novac gotov kao što je slučaj s većinom startupa

  • Da biste imali nacrt mape kako biste ulaganja usmjerili samo na IP.

Zaključak

Nestrateško ulaganje troši samo novac. Najvrijedniji IP alat za svako pokretanje ili za bilo koju tvrtku je IP mapa puta. Dvije od mnogih velikih prednosti pokretanja koje su:

1. postoji potpuna odsutnost povijesne prtljage

2. mogućnosti za nezamislivi uspjeh su beskrajne

Ali nitko neće krenuti na put bez da u sebi ima jasnu oznaku ili mapu puta. Slično tome, ako je IP-strategija tvrtke samo prikupljanje patenata nasumičnim postupcima, tada će sve društvo ikada posjedovati okvir pun slučajnih patenata.

Ako želite izgraditi istinski monopol i želite zaštititi jedinstveno iskustvo koje drži kupce angažiranim, onda je ključno započeti s mapom IP monopola gdje idete i kako ćete tamo moći ići.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here