Hardver okvira za slike – Dobivanje onoga što vam treba

0
34

Priznajmo, uvijek ćete htjeti da okviri za slike izgledaju najbolje što mogu. Zato kada kupujete okvire, nabavite sve potrebno – uključujući hardver okvira za slike – da fotografije prikažete na način koji želite.

Okviri za slike prikazani na vrhovima stolova ili u ormarima trebaju stajaće stražnje postolje. Spremni okviri obično se prodaju s pomoćnim stražnjim postoljem koji vam omogućuje prikazivanje fotografija okomito ili vodoravno. Ali kupnja jeftinih okvira bez podloga može otežati prikazivanje okvira za slike kako želite. Trebat ćete kupiti ili izraditi pozadinu kako biste sliku držali na mjestu ili je prikazali pomoću štapa.

Ugrađeni štapići su uobičajeni u gotovim okvirima, ali ako određeni okvir nema takav, možete kupiti pojedinačno prodane štapiće od drva ili metala. Možete pronaći stolnjake ili podnice. U domovima su stolnjaci najčešći, dok se podne stalke obično koriste za prikaz slika profesionalnih fotografa.

Ako namjeravate objesiti okvir za sliku na zid, prije toga provjerite da li je okvir napravljen za takvu svrhu. Neki su okviri za slike napravljeni isključivo za prikaz na vrhu stola pa nećete moći dodavati viseći hardver u okvir. Na primjer, okviri s lakiranim drvetom ili baršunom na stražnjoj strani često nisu dizajnirani za objesiti na zid.

Okviri za slike koji dolaze s ugrađenim hardverom za okvir za slike obično imaju vrstu prstenaste ili trokutaste petlje koja ide oko nokta na zidu. Jednostavni su za korištenje i čineći objesiti sliku brzo.

No neki zidni okviri nemaju viseći hardver. Možda ćete ga morati sami instalirati ili to može učiniti maloprodaja okvira. Postoje dvije vrste hardvera za okvir za slike koje možete sami dodati:

  1. Vješalice – nazubljene ivice pomoću kojih su se stezale čavlom na zidu
  2. Kuke za oči koje pomoću žice provučene kroz njih drže okvir do zida

Od ove dvije vrste hardvera za okvire za slike, vješalice za pile su jednostavnije i brže instalirati. Potrebna su samo dva mala nokta okvira za slike. Vješalice za pile dolaze u različitim dimenzijama koje odgovaraju različitim veličinama okvira za slike. Upotreba drugih vrsta noktiju može uništiti vaše okvire za slike, zato koristite samo male nokte okvira koji dolaze uz vješalice. Kuke za oči je malo teže instalirati, jer trebate uviti dva od njih i provući žicu kroz njih.

Prije kupnje okvira za slike uvijek saznajte kakav hardver za okvir slike uključuje, jer ćete tako uštedjeti vrijeme i trud prilikom prikazivanja slike.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here