Prednosti pewtera za hardver kabineta

0
14

Vlasnici kuća suočeni su s mnogim mogućnostima kada kreću u projekt obnove kuhinje. Uz odabir podova, stolarije i izbora boja, postoje mnoge odluke o hardveru kabineta koje treba donijeti. Jedan izbor kuhinjskog hardvera, za koji je potrebno vrlo malo njege i koji godinama zadržava svoj lijepi sjaj, je prah.

Pewter je legura na bazi kositra koja se stoljećima koristi za predmete kao što su posuđe, nakit i pribor. Moderna dnevna gnojnica sastoji se od otprilike 95% kositra s malim količinama bakra i antimona. Dok je neki prah nekada sadržavao olovo, moderna gnojnica danas i nije opasno imati u kući. Mnogi stručnjaci smatraju da je pewter četvrti najvrjedniji metal danas, nakon samo platine, zlata i srebra.

Za zaposlene vlasnike kuća koji žele kombinirati jednostavno održavanje s prekrasnim hardverom, kositra je najočitiji izbor. Trajna je, dugotrajna i lako se čisti. Jedna zanimljiva i neobična napomena o prahu je da će ona zapravo izgledati bolje što se više bude rukovala. To zasigurno nije slučaj s većinom završnih obrada hardvera, a pewterter se ističe na tržištu hardvera. Što više kosite s pšenicom, topla patina u tavici izlazi i stvara lijep sjaj i teksturu. Pewter ne zahtijeva poliranje, kao ni srebrni i bakarni hardver, a vremenom će se zamrznuti vrlo malo.

Iako je za održavanje šarma hardvera potrebno malo pažljive zaštite, korisno je povremeno održavati lagano održavanje hardvera za prah. Da biste stvorili kućno sredstvo za čišćenje kanalizacije, jednostavno upotrijebite toplu vodu sa sapunom na uređaju za prah. Isperite svaki komad kosnice i ručnik suhim mekom krpom.

Ako tijekom vremena primijetite kako se na hardveru za gnojenje razvija lagana mrlja, postoje jednostavni načini za rješavanje ovog problema. Kupite komercijalni, potpuno metalni lak (ne onaj koji se koristi za srebro) i lagano trljajte lak u hardver mekom krpom. Koristite male kružne pokrete i promatrajte kako crni ostaci blede. Operite svaki komad i potpuno ga osušite. Ako se ne želite kupiti komercijalni čistač, sredstvo za čišćenje kuće možete napraviti jednako lako. Pomiješajte jednu žličicu soli, jednu šalicu bijelog octa i dovoljno brašna da napravite pastu. Razmažite ovu pastu na svaki hardverski komad na kojem je vidljiv mrlje i ostavite da se osuši oko jedan sat. Isperite pastu s hardverske komade toplom vodom i ostavite da se svaki komad osuši. Ako radite sa satenskom pločicom, utrljajte pastu u završni sloj samo u jednom smjeru.

Pewter hardver savršen je odgovor za zaposlene kuće. To je hardver koji će kroz vrlo malo održavanja blistati i održavati svoju ljepotu tijekom godina. Pored toga, u kućama s gustim prometom nogu i stalnom upotrebom hardvera, gnojnica će imati koristi od stalnog rukovanja i postat će bogatiji za nijansu. Uživajte u jednostavnoj odluci za obnovu kuće s kositrom.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here