Jesu li iMac brave savršen hardver računalne sigurnosti?

0
23

Ako ste mislili da su podaci u vašem iMacu sigurni iza jedne lozinke za Windows ili iMac zaključavanja, morate ponovno razmisliti. Jer ako niste promijenili zadane postavke, svatko može samo pokrenuti vaš iMac pomoću diskete ili čak CD-ROM-a i lutati po vašim mapama i datotekama poput probijača grobnica. Ne želite se susresti s takvim noćnim morama, zar ne?

Da biste osigurali sigurnost datoteka, morate zaštititi iMac lozinku i pokrenuti je nakon autorizacije. To ne omogućuje tijelu da ima backdoor pristup vašem iMac-u putem diskete ili CD pogona.

Možda biste htjeli pogledati sigurnosni postavki postavke računala, uključujući korisničku lozinku. Zatim, kad se to zatraži, samo unesite lozinku po vašem izboru; ovdje je riječ o oprezu – da je resetiranje lozinke za pokretanje samo po sebi razumljivo, tako da je odabrano i upisano, ali pažljivo.

Ponovno imajte na umu da će vam neki uređaji omogućiti dodavanje lozinke za postavljanje da bi sadržavao i neovlašteni pristup programu za postavljanje, provjerite priručnik za matičnu ploču da biste dvostruko provjerili je li značajka dostupna na vašem računalu.

Većina matičnih ploča sustava ima prekidač ili skakač za resetiranje lozinke za pokretanje sustava u slučaju potrebe. U tom slučaju isključite sustav i isključite utikač, otvorite kućište sustava i tek postavite kratkospojnik; pazite da se prizemljite prije nego što obavite ovaj posao.

Međutim, u slučaju da skakač nije postavljen zaporkom, možda ćete morati potražiti taj prekidač koji će resetirati vaš program za postavljanje; podrazumijeva da će izbrisati lozinku za pokretanje i izbrisati ostale postavke.

Svi su ti napori jedan od glavnih ciljeva zaštite sustava; vaš iMac iz pogrešnih ruku. Unatoč tome što onemogućavanje lozinke za pokretanje sustava nije velika stvar i nije teško ukloniti tvrdi disk, otvoriti sve datoteke i mape i zamijeniti bez znakova neovlaštenog mijenjanja. Pa kako odvratiti uljeze od skupog iMaca? Brave koje dolaze u rasponu od 30 USD biti će učinkovite za jednostavne sustave, a ne za iMac. Brava koja je napravljena za iMac poslužit će svrsi; G5 prilagođene brave ili Apple MacPro brave. Postoje napredni uređaji za fizičku sigurnost, uključujući uređaje za zaključavanje iMac ploče koji su jedva vidljivi, ali nude vrlo dobru računalnu sigurnost.

Brave iMac možda nisu jeftini uređaji za računalnu sigurnost, ali umjesto da snose gubitak prihoda od vandalizma računala i da se izbjegne urušavanje reputacije tvrtke i ulaganje u skupe administrativne troškove za popravke napada nakon vandala, ima smisla ulagati u iMac zaključava i bude osiguran. Postoje neki proizvodi koji nude iMac osiguranje uz kupnju zaključavanja iMac, samo se trudite i bit ćete u miru.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here