KABINETSKA OPREMA stvari koje treba razmotriti

0
16

Hardver ormara lako se kombinira s njihovim bojama i stilovima poput poteza i gumba. Već možete vidjeti ogromnu raznolikost dizajna koje morate odabrati iz trgovine. Nakon što se odlučite za poteze prema hardverskim ručicama, sljedeća je odluka vrsta metala i njegova završna obrada. Ovo je važna odluka u vezi s vašim proračunom, jer osnovni kromirani hardver počinje oko 1,00 USD po komadu, dok će nikl i bronca koštati više, a cijene počinju oko 5,00 USD po komadu. Čini se da jednostavna odluka može koštati nekoliko stotina dolara s obzirom na nekoliko komada koje morate kupiti za kuhinju ili kupaonicu. Odaberite većinu koju nudimo u vašoj kući kako ne biste morali dati outsourcing, sve je na istom mjestu.

Povlači se prema Knobs

Vuče i ručice za ormariće sada dolaze u tisućama oblika, veličina, materijala i boja. Prilikom dodavanja hardvera u ormare (neki stilovi ormara ne zahtijevaju hardver) mora se izvršiti izbor poteza prema ručicama. Ponekad čak možete pomiješati da se povlače i ručice s istim ormarom. Pri tome se vuče uglavnom koriste za ladice i ručke za vrata.

Dovršava hardver kabineta

Izbor vrste i završetka uglavnom se određuje proračunom:

Porculan i vintage staklo – Češće se koriste za kvake na vratima, lakše će se nabaviti u antikvarnicama.

Krom – ima polirano zrcalo, izdržljiv je i ne ostavlja mrlje. Održavanje je lako, poput brisanja otisaka prstiju.

Nehrđajući čelik i nikal – uobičajene su završne obrade modernog izgleda. Nikal neće rđati, izblijediti ili vremenske prilike. Izlazi polirano ili u turobnoj završnici.

bronza – nalazi se u mjedi i cinku koji nude bogat, luksuzan izgled. Nešto je svjetlije od crne boje pa varijacije nude nijansu svjetlosti, jantarnu nijansu ili bakreni ton. Može stvoriti osjećaj starog svijeta iako postoji više suvremenih dizajna.

mesing – ima izražen zlatni izgled koji se može završiti na više načina. Starinski mjed je suptilan s ostarelim izgledom, dok polirani mjed ima sjajan i živopisan izgled.

Bakar – ima crvenkastu nijansu koja odgovara modernim i tradicionalnim prostorima. Obično se kombinira s mjedenom, ali može se koristiti na cinku i drugim metalima uranjanjem osnovnog metala u bakrenu bljeskalicu kako bi se stvorila pozlaćena crna i četkica za starinski izgled.

Crno – je boja, nudi mnogo završnih obrada, od mat do sjajnih, a obično se nanosi na mjedenu ili pudernu oblogu preko željeza.

Kositar – izvrstan je izbor zamršenog dizajna jer je mekan metal i lakši za rad.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here