Razmatrano računalno hardver i simulacijsko igranje za sigurnost zrakoplovstva

0
17

Moderni računalni hardver postaje prilično robustan, a na pametnom je telefonu otprilike 10 puta veća računska snaga kao što je bio korišten za letenje prvog Space Shuttlea, možda i više. Ipak, kada je u pitanju upravljanje današnjim simulatorima zrakoplova, računalni je hardver intenzivan, a ti simulateri mogu koštati tonu novca. Budući da koštaju toliko vremena za njihovo korištenje, postaju vrlo vrijedne, stoga ih većina zrakoplovnih tvrtki koristi samo kako je potrebno da provjere svoje pilote ili ih osposobe za certificiranje na sljedećem zrakoplovu kojem pilot treba letjeti kako bi mogao dobiti njihov tip ocjenu i zadovoljavajuće dokazuju da su sigurni.

Prije neki dan razgovarao sam sa stručnjakom za računalne online zajednice igara Troy Laclaire o upotrebi simulatora u zrakoplovstvu i o tome kako su ovi alati izvrsni za usklađivanje sa sigurnosnim standardima i sprečavanje pogrešaka u stvarnom svijetu, nošenje stvarnih putnika, kad je to zaista bilo najvažnije. Jedno pitanje koje smo postavili bilo je da li bi trebali biti potrebni zrakoplovi, komercijalni piloti, čarter piloti i frakcijski mlazni piloti koji su trebali letjeti s drugim pilotom u zračnu luku, prije nego što su tamo prvi put krenuli kao zapovjednici.

Ako bi FAA napravila takvo grozno pravilo, što je s simulatorima, zar pilot ne bi mogao samo letjeti zadnjih 5-10 minuta prilikom prilaska i polijetanja do svake zračne luke u koju je i zrakoplovna kompanija uglavnom otišla? Možda, ali u slučaju čarter aviona, to bi moglo značiti da će provesti 100 sati u simulatoru, a to košta mnogo novca, zar ne? Ok, postoji li rješenje za sve to? Troja je pronašla jedno potencijalno rješenje, pa ćemo razgovarati o tome. Prvo, Troy bilježi:

Jedini problem s tim je u tome što simulatori nisu baš jeftini za pokretanje i svaka simulacija oduzima prilično vremena, a koliko razumijem, simulator se uglavnom koristi kako bi se piloti ugodno prijavili za određenu vrstu aviona. No, budući da su piloti uglavnom već upoznati s letenjem njihovih aviona (barem se tome nadam) i da skoro svi imaju računala ovih dana, moguće je da biste mogli imati DVD seriju stvorenu za pokrivanje ruta, zasnovanu na stvarnim letovima, a zatim piloti koristiti svoja računala kako bi ih pokrenuli kako bi se mogli bolje upoznati sa zračnim lukama.

Ovo je dobra ideja, i ima smisla, savršeno rješenje, a uz to je razlog da se ovaj koncept pojavio i stručnjak za igre. U redu, Troy također sugerira da "pilotima pružimo DVD sa sobom kući, osnovne komande za igranje sim-kartica, i oni će ih moći koristiti za dobivanje mišićne memorije." To također ima smisla, jer je jednostavna i savršena za rezervaciju u posljednjem trenutku za frakcijski mlazni avion ili čarter let, jer pilot može samo vježbati nekoliko ILS pristupa, promašen pristup, polijetanje i navigaciju taksi putovima itd.

Troy, kao inženjer računalnog hardvera i prilično oprezan savjetnik za sigurnost, također tvrdi; "Alternativno, postavite" sobu pilota "gdje pilot može proći kroz video / osnovni simulator prethodnog leta koji je već preletio tom rutom, ostavljajući im grubu predodžbu o tome što mogu očekivati ​​kad odlaze na aerodrom. još poznata. "

U redu, pa to je prilično jednostavno, može se postaviti u stanku lokalnog Jet Centra, ili u FBO-u itd. Možda za 10-20 dolara mogu snimiti nekoliko slijetanja na željenu buduću zračnu luku da će letjeti isto? Možda će biti dostupan i SVIM pilotima općeg zrakoplovstva, DVD-ovima i simulatorima leta u lokalnom FBO-u, itd. Možda će i sustav zauzeti i platiti za sebe, možda će također ispljuvati potvrde o završenom zrakoplovstvu i zrakoplovstvo osiguravajuća društva mogu razmisliti i o snižavanju stope? Doista, nadam se da ćete sve ovo razmotriti i razmisliti.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here