10 artikala kojima je potreban svaki novi vlasnik kuće iz trgovine hardvera

0
17

Prelazak iz stana u dom više je od samo promjene adrese. Budući da iznajmljivači samo plaćaju korištenje tuđe imovine, nisu odgovorni za održavanje i popravke. Ali kad kupite svoje prebivalište, postajete majstor. Imajući to u vidu, evo deset stvari koje bi svaki novi vlasnik kuće trebao kupiti u trgovini hardvera.

1. Čekić za kandže

Čak i ako niste sami napravili, trebat će vam čekić za obradu najosnovnijih projekata kuće kao što su viseće slike i sastavljanje namještaja. Obavezno kupite onaj koji ima završetak kandži za uklanjanje savijenih, oštećenih ili neželjenih noktiju.

2. odvijač

Zapravo, morat ćete ih kupiti u vašoj lokalnoj prodavaonici opreme: ravna glava i Phillips odvijač. Ovi nezamjenjivi ručni alati mogu se koristiti za otvaranje limenki za slikanje, sastavljanje igračaka i za opće održavanje kućanstva.

3. Mjera vrpce

Bez obzira trebate li znati veličinu svojih prozora prije stavljanja novih sjenila ili koliko je okvir vrata, mjera vrpce je apsolutno neophodna. Vjeruj nam; daleko su prikladniji od nošenja oko dvorišta!

4. Električna bušilica

Mnogi najpopularniji kućni projekti zahtijevaju stvaranje novih rupa za nove vijke. Zamjena vratnice, zaključavanja ili slomljenog zgloba može se dovršiti u bilo kojem trenutku uz pomoć električne bušilice iz vaše lokalne trgovine hardvera.

5. Ključ za polumjesec

Čak i ako niste licencirani vodoinstalater, možete upotrijebiti polumjesecni ključ za dovršavanje manjih popravaka poput zatezanja labave ručke slavine. Iskusniji domaći majstori mogu upotrijebiti alat za otvaranje U-zavoja i uklanjanje predmeta koji je začepio sudoper.

6. Kliješta za igle za nos

Koriste se za hvatanje, savijanje, zatezanje ili rezanje žica, igle za klipove za nos potrebne su za bilo koju vrstu električnih radova. Možete ih koristiti za popravljanje prekidača prekidača svjetla ili za dodavanje električne utičnice.

7. Utility nož

Zašto stvari otežavati nego što moraju biti? Umjesto da golim rukama pokušavate otvoriti otvorene kutije, pakete i plastične omotnice, upotrijebite pouzdan nož. Popularni alat može se kupiti za samo nekoliko dolara u većini prodavaonica hardvera.

8. Svjetiljka

Mnogo je mjesta u prosječnom domu koje ne dobivaju dovoljno (ili ikakvog) svjetla. Pomoću svjetiljke možete osvijetliti ta područja. Također je korisno kad dođe do nestanka i trebate pronaći zalihe.

9. Putni nož

Svestran, jeftin alat, kit za nož može se koristiti za uklanjanje tapeta ili boje ili za širenje Spackle preko malih rupa ili pukotina u zidovima.

10. Klip

Bez obzira na to koliko ste pažljivi, vjerojatno ćete začepiti toalet ili dva u svoje vrijeme. Klip je dostupan u bilo kojoj trgovini hardvera, a jedan je od najjeftinijih, najučinkovitijih alata za čišćenje blokiranih cijevi. Iako se najčešće koriste na zahodima, mogu se koristiti i za oslobađanje zastoja iz umivaonika i kade.

Bilo koji vlasnik kuće može uštedjeti vrijeme i novac na održavanju i popravljanju kućanstva uz pomoć gore navedenih predmeta.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here