Razumijevanje popularne terminologije hardverskog pribora za draperije, treći dio – povratak

0
15

Jedan od najvažnijih zadataka prilikom odlučivanja o komponentama hardvera za draperije je ispravno postavljanje veličina. Prozor, projekcija i povratak daleko su najčešće korištena mjerenja s kojima želite biti upoznati. Zazor je duljina od zida ili montažne površine do samog stražnjeg dijela šipke ili komada draperije. Dok projekcija predstavlja prostor od samog vrha hardverskog proizvoda draperije do zida. Ili, jednostavnije rečeno, koliko proizvoda strši na zid. Mjera povratka mjeri udaljenost tkanine od draperije prema natrag.

Mjerenje povrata često se koristi pri odabiru zagrada.

Mnogo puta vlasnici kuća žele da se njihova zavjesa sagne sa šipke i poveže sa zidom. Otkrićete da zavjese s povratom čine bolji posao izoliranjem i blokiranjem svjetla, a ovaj stil nudi još gotoviji izgled vašem tretmanu. Da biste bili sigurni da je vaša draperija proizvedena s dovoljno tkanine, morat ćete smisliti mjerenje povrata prije kupnje draperija. Da bi olakšali pronalazak povratka, većina proizvođača jasno navodi dimenziju povrata proizvoda bilo da se radi o osnovnoj šipci zavjesa ili draperije. Važno je dodati mjerenje povrata na širinu ploča zavjesa ako ih želite saviti na zid.

Povremeno kupci i profesionalci dobivaju odobrenje i vraćaju se pomiješani.

Zaista je važno da proizvođač draperije ili profesionalni prozor koji surađujete s vama razumiju na što mislite kada im date mjerenje povrata. Najčešće miješanje s prilagođenim hardverom za draperije je zbrkavanje i mjerenje povrata među sobom.

Zazor je udaljen od zida do stražnje strane šipke zavjese. Dimenzija povratka sastoji se od zazora kao i otprilike polovine debljine šipke – budući da materijal za draperije obično visi blizu središnje točke štapa. Otkrit ćete da će vam se zavjese učiniti prekratke ako nenamjerno date proizvođaču zavjesa da mjeri mjerenje slobodnog prostora za razliku od povrata. Budući da je pri povratku jednostavno zalijepiti malo viška tkanine, sigurnosnim iglom možete dodati pola inča da biste smanjili opasnost da se to dogodi.

Da bismo vam osigurali više izbora, puno proizvoda uključuje podesive povrate.

Kada kupujete šipke za zavjese ili police za draperije, možda otkrijete da dosta šipki i ukrasnih nosača imaju povratni povrat. To znači da se montirani hardver može prilagoditi na licu mjesta, kako bi dobili tačan povrat koji vam je potreban, tako da će vaše zavjese visjeti točno ondje gdje želite. No neki proizvodi, poput drvenih nosača za drapere, ne mogu imati podesivi povrat jer su proizvedeni od čvrstog komada drveta ili smole. U takvim slučajevima proizvođači vam obično nude nekoliko veličina, od kojih svaka ima posebnu veličinu povrata.

U početku biranje očišćenja dobra je ideja kad birate svoje predmete od draperije. Čišćenje je vrlo važno za slojevite tretmane koji su vrlo česti. Zatim provjerite svoju projekciju za slučaj da u vašoj sobi postoje prepreke koje bi mogle biti u sukobu s radom zavjesa. Nakon što znate svoj minimalni zazor i maksimalnu projekciju, odabir povratka je jednostavan. Utvrdit ćete da ako se dobro upoznate sa ovim popularnim terminima hardvera za draperiju, možete odabrati brži i lakši odabir komponenti.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here