Objašnjeni hardverski keyloggers

0
17

Što su hardverski keyloggeri?

Kako djeluju?

Što mogu učiniti?

Koje prednosti i nedostaci imaju u odnosu na uobičajene keyloggere?

Kako djeluju

U osnovi su napravljeni od 2 dijela. Prvi dio je prekidač koji prekida signale poslane s pritiska tipke i zatim ih pohranjuje. Pohrana je zapravo drugi dio hardverskog keyloggera. Prostor za pohranu može varirati od 2mb do 2gb flash memorije, a 2mb su dovoljni za tjedan korištenja (s igranjem na igre).

Ova se memorija često šifrira tako da joj može pristupiti samo osoba koja je postavila uređaj.

Pristup uređaju dobiva se pritiskom posebne kombinacije tipki koje se prebacuju između načina "hvatanje pritiska tipke" i načina "USB bljesak voziti". Nakon pritiska na tipke obično se pojavi poruka da je pronađen novi USB disk disk, unutra ćete pronaći sakupljene zapise o pritiscima tipki i konfiguracijsku datoteku koju možete izmijeniti da biste promijenili tajni pristupni ključ.

Vrste hardverskih ključeva:

1. usb keylogger

– radi na svim USB tipkovnicama. Uključujući MAC tipkovnice.

2. ps / 2 keylogger

3. Frame recorder

– Ovo je neka od naprednijih tehnologija. IT je keylogger koji doslovno krade ulaz monitora iz kabela svakih nekoliko sekundi. Pričvršćen je na VGA, DVI ili HDMI kabel.

4. Wifi

– Ova vrsta keyloggera može poslati zarobljene informacije putem interneta na vašu adresu e-pošte. Cool!

5. Nevidljiv

– Ovaj je malo težak za postavljanje, jer morate doslovno otvoriti tipkovnicu i zabiti je na određeno mjesto (uz nju dobivate priručnik) nakon zatvaranja tipkovnice imate potpuno nevidljivi keylogger, kako od softvera, tako i iz očiju

Prednosti i nedostaci u odnosu na softverske keyloggere:

prednosti:

Dobra stvar tih keyloggera je što rade na svim platformama. Uključujući MAC, PROZORE i LINUX.

Još jedna dobra stvar kod hardverskih keyloggera je da su oni izuzetno jednostavni za upotrebu, samo ih možete priključiti i reproducirati. Nema instalacija. Nema problema s antivirusima. Nema potrošnje memorije. I nema problema s otkrivanjem.

Posljednja prednost u odnosu na softverske keyloggere je ta što mogu uhvatiti bios lozinku jer se pokreću cijelo vrijeme, ne samo nakon što se Windows pokrene.

Nedostaci:

– neorganiziranost

Hardverske tipkovnice obično su raštrkane … ne znate gdje je napisano i morate pogoditi. A ovaj je ogroman! Skeniranje kroz zapisnike hardverskog keyloggera može biti zaista mučno u usporedbi sa skeniranjem kroz zapisnike normalnog keyloggera.

– Nedostatak značajki

Čak i najnapredniji hardverski keyloggeri daleko zaostaju za softverskim keyloggerima. Samo provjerite ovu usporedbu pregledavanja keyloggera da biste vidjeli sve različite značajke normalnog keyloggera. Dobar softver keylogger čak može špijunirati mikrofon i web kameru.

Sve u svemu:

Hardverske keyloggere bolje je koristiti za određene situacije. Kao kad vam je potrebna bios lozinka, ili kad trebate biti previše lukavi i brzi i nemate vremena za instaliranje softverskog keyloggera (misija nemoguća). Međutim, ako imate vremena za instaliranje softverskog keyloggera, predlažem vam da to učinite jer će biti puno lakše prijeći LOGS-ove.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here