Oprema za štala (štala) – Anatomija vrata

0
16

Vrata su svih oblika, veličina i težina. Izrađeni su od različitih materijala, namijenjeni su različitoj uporabi i kreću se pomoću različitih sustava za kretanje. Jedan od zanimljivijih pokretačkih sustava dogodi se trenutačno rastući trend koji se naziva i hardver vrata ambalaže, također poznat kao hardver s ravnim tračnicama. Iako je to autorov preferirani stil hardvera za vrata, to nije ni ovdje, ni tamo. Dizajn ovog članka odnosi se na konstrukciju vrata i njihovu kasniju anatomiju.

Kao što je prethodno navedeno, vrata mogu biti u svim oblicima i veličinama. Ovdje ćemo govoriti o izradi standardnih 3'x7 'vrata, vrata koja se najčešće koriste u većini domova. Ovaj će opis biti dan kao da netko gleda u vrata u zatvorenom položaju.

Za početak, postoje dva dugačka okomita komada koja na duljini vrata vode i s lijeve i s desne strane. Oni se nazivaju stilom. Na vrhu i na dnu nalaze se dva horizontalna komada koji se zaključavaju u okomite stijene; nazivaju se gornja i donja šina. Postoje i dvije druge vodoravne šine, jedna prema vrhu, a druga koja visi na visini kvake ili ručke na vratima. Ona koja se nalazi blizu vrha naziva se međuprostorna ili poprečna šina, a ona blizu sredine naziva se braničnom šinom. Trčeći okomito u središtu vrata imate ono što se naziva mullions. Ove paralelne bočne stijenke i zaključavaju se u upravo opisane vodoravne šine.

Između svih ovih tračnica, stijena i školjaka primijetit ćete da postoji šest ploča – četiri velike i dvije male. Dvije manje su gotovo četvrtaste i sjede na vrhu vrata. Četiri dulja su pravokutna i zauzimaju ostatak prostora vrata.

To je osnovna anatomija standardnih vrata koja se nalaze u većini domova.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here