Hardverske komponente dominiraju na zračnom i svemirskom odbrambenom tržištu dijelova C klase

0
18

Dijelovi klase C su malih dimenzija i imaju nisku cijenu, ali su jedna od najvažnijih komponenti koje se koriste u zrakoplovu. Smješteni su preko zrakoplova, uključujući trup, krila, armaturu za slijetanje, upravljačke površine, sustave pokretanja kontrole leta i područja usisavanja zraka u blizini motora.

Hardverske komponente čine gotovo polovicu dijelova klase c koji se koriste u zrakoplovnoj industriji i čine dijelove koji uključuju učvršćivače, vijke, vijke, matice, zakovice, opruge, ventile, podloške itd. Pričvršćivači, najveća kategorija hardverskih komponenti, uključuju široku raspon visoko inženjerskih zrakoplovnih dijelova dizajniranih za držanje dvije ili više komponenti. Ležajevi uglavnom uključuju upravljačke ležajeve zrakoplova, krajeve šipki, kuglične ležajeve, igle valjkaste ležajeve, čahure i precizne ležajeve. Elektroničke komponente uključuju uglavnom priključke, releje, sklopke, prekidače i osvijetljene proizvode. Obrađeni dijelovi uglavnom uključuju nosače, brušene dijelove, štitnike, otiske i dijelove okrete.

Promjena dinamike u globalnoj zrakoplovnoj i odbrambenoj industriji utječe na tržište dijelova klase c. Na primjer, veliki OEM proizvođači, kao što su Boeing i Airbus, ugrađuju veliku količinu kompozitnih materijala u svoje zrakoplove sljedeće generacije. Zrakoplovi s bogatim kompozitima obično zahtijevaju manje dijelova klase c nego zrakoplovi napravljeni od tradicionalnih nekompozitnih materijala. Dijelovi korišteni u zrakoplovima nove generacije uglavnom su po cijenama višim od zrakoplovnih dijelova klase c klase koji se koriste u nekompozitnim zrakoplovnim konstrukcijama.

Globalno tržište dijelova klase zrakoplovne i obrambene klase nudi zdravu priliku za rast od 4,4% CAGR-a tijekom predviđenog razdoblja od 2016. do 2021. godine i dostiže 12,1 milijardu USD. Povećane komercijalne i regionalne isporuke zrakoplova, napredak tehnologije i sve veća veličina flote zrakoplovne i obrambene flote ključni su pokretači na globalnom zrakoplovnom i obrambenom tržištu.

Hardverske komponente dominiraju na globalnom zrakoplovnom i odbrambenom tržištu u 2015. godini, a slijede ih ležajevi, elektronički dijelovi i strojni dijelovi. Očekuje se da će Sjeverna Amerika ostati vodeće područje na tržištu dijelova klase zrakoplovne i obrane, budući da je to proizvodno središte glavnih glavnih igrača i OEM proizvođača zrakoplovne i obrambene opreme.

Opskrbni lanac ovog tržišta sastoji se od proizvođača sirovina, proizvođača dijelova c klase, distributera, slojnih igrača, zrakoplovnih proizvođača i zrakoplovnih kompanija. Ključni distributeri su Wesco Aircraft, Kellstrom industrije i Aviall Services, a ključni zrakoplovni OEM-ovi su Boeing, Airbus, Comac, Bombardier, Embraer, ATR, Lockheed Martin, Cessna i Gulfstream.

Ključni proizvođači dijelova klase zrakoplovne i obrane klase su pričvršćivači s preciznim dijelovima (PCC), arkonicki sustavi za pričvršćivanje, Lisi Aerospace, RBC ležajevi, Stanley Black & Deker, korporacija Eaton i korporacija Amphenol. Razvoj novog proizvoda, suradnja s višim igračima i OEM proizvođačima, kao i dugoročni kontakti, ključne su strategije koje su usvojili glavni igrači kako bi postigli konkurentnu prednost na tržištu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here