VoIP softver

0
27

Arhitektura glasa putem Interneta ili VoIP sastoji se od uređaja krajnjeg korisnika, pristupnika, vratara i IP mreže. Softver za VoIP je skup programa, aplikacija i protokola za upravljanje arhitekturom. Značaj VoIP softvera naglašen je sve većom potražnjom potrošača za većom kvalitetom usluge. Učinkovito programiranje softvera prevodi se u učinkovito upravljanje pozivima – u smislu usmjeravanja poziva kroz najmanje zagušene staze – i jasnoću glasa.

VoIP softver može se klasificirati prema različitim funkcijama VoIP mreže. Ove funkcionalnosti uključuju upravljanje korisničkim sučeljima, obradu poziva, upravljanje mrežom i naplatu. Softver korisničkog sučelja upravlja sučeljem korisniku IP telefona. Važne karakteristike korisničkog sučelja uključuju algoritme za komprimiranje govornih podataka, otkazivanje odjeka i enkripciju.

Poslužitelje za obradu poziva pokreće softver za mapiranje odredišta poziva. Softver je program baze podataka nazvan soft switch. Softver prevodi telefonski broj u jedinstvenu IP adresu nakon provjere valjanosti broja. Povezuje oba uređaja na oba kraja, nakon što je preko zvona upozorio pozvanu stranku na dolazni poziv.

Softver za upravljanje pozivima, nazvan konzolama, aplikacije su koje upravljaju stanjem poziva i distribucijom. Ovaj softver omogućuje upravljanje propusnim opsegom. Neki od standardnih protokola su protokol za pokretanje sesije H.323. Da bi se održala kvaliteta usluge, koristi se protokol u stvarnom vremenu (RTP). Softver također upravlja mrežama.

Neke od usluga orijentiranih prema kupcu kojima upravlja softver su usluge naplate. To uključuje pretplatničke usluge. Neki pružaju usluge govorne pošte koja sintetiziraju glas za e-poštu. IP soft telefonima upravlja softver koji korisniku omogućava izravno povezivanje s VoIP pružateljem putem računala. Skype softver brzo osvaja tržište s milijunima telefonskih minuta.

Drugo područje u kojem softver pruža usluge je u sustavima za nadzor poziva za urede za pozive za upravljanje pozivima i integraciju računalne telefonije za tvrtke.

Razvoj softvera ubrzava se potrebom za rješavanjem različitih pitanja poput gubitka paketa i redoslijeda paketa.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here