Dizajn web stranica – Hardverski i softverski alati koji vam mogu biti potrebni

0
15

Prije nego što započnete s novom web stranicom ili uređujete trenutnu web lokaciju, morate razmotriti koji će hardverski i softverski alati možda trebati da podržite vaše napore.

Kada je u pitanju potreban hardver, to može biti vrlo jednostavno ili razumno složeno, ovisno o vašim potrebama. Naravno, ako planirate stvoriti novu web stranicu (ili čak kasnije pregledati novu web stranicu), treba vam računalo. Dovoljno jednostavno, zar ne? Nije nužno. Radije radimo s Apple Macintoshom (OSX Leopard na MacBook Pro) jer radimo puno intenzivnog grafičkog rada i prethodno smo uložili u Adobe Creative Suite softver (Photoshop, InDesign, Flash, Dreamweaver itd.). Lako je kreirati novu web stranicu pomoću Windows računala, ali mi bismo vam preporučili da se klonite korištenja sustava Windows Vista (bilo koje verzije) i premjestite se na Windows 7 ili se pridržavate sustava Windows XP. Ovi su operacijski sustavi puno stabilniji i pouzdaniji.

Drugo, što treba uzeti u obzir za hardver, trebali bi biti neka vrsta rezervnog tvrdog diska ili uklonjivih USB memorijskih stick-ova. Važno je da izradite sigurnosnu kopiju svih podataka s vaše web lokacije na izmjenjivom pogonu u slučaju da vam se računalo pokvari, pokvari ili ukrade. Kada stvorite datoteke web stranica, većina vaših podataka bit će pohranjena na poslužiteljima web hostinga, ali u mnogim slučajevima imat ćete mnoge druge "datoteke graditelja" koje obično nikada ne čine na poslužiteljima hostinga. Ako izgubite ove podatke, u mnogim ćete slučajevima biti prisiljeni početi ispočetka. Drugi hardver koji mnogi zaboravljaju je HD video kamera. Ako planirate uključiti video na svoju stranicu, trebali biste ulagati u nešto napola pristojno; obično možete pokupiti dobru video kameru koja također bilježi "fotografije" za manje od 500,00 USD.

Kada je u pitanju potreban softver, to može biti nešto složenije, opet ovisno o tome koji su ciljevi vašeg web dizajna. U najmanju ruku, trebat će vam neka vrsta softvera za uređivanje teksta, FTP (softver za prijenos datoteka), softver za izradu grafike i zatim razne druge alate dok napredujete.

Ovdje su neke od najčešćih tema koje biste trebali uzeti u obzir prilikom planiranja dizajna proizvoda na vašem web mjestu.

RAČUNALO

Trenutno imate računalo koje može brzo i učinkovito obraditi velike datoteke (tj. Video datoteke)?

SERVER Web stranice

Planirate li ugostiti vlastiti portal web stranica? Ako je to slučaj, znate li koji će vam hardver i poslužiteljski softver trebati?

BACKUP HARD DRIVE ili USB STICK

Imate li trenutno neku vrstu rezervne opreme ili plan tvrdog diska?

VIDEOKAMERA

Hoćete li stvarati prilagođene videozapise za svoju web stranicu i, ako je tako, imate li HD video kameru spremnu za rad?

MOBILNI WEB UREĐAJI

Planirate li svoju web stranicu učiniti "mobilnom na webu"? Ako je odgovor da, imate li iPhone i iPad? Android telefon? Uređaj kupine? Oni će biti potrebni u svrhu testiranja!

Softver za kreiranje web stranica

Imate li instaliran, licenciran i spreman za upotrebu softver za izradu web stranica (tj. – Adobe Dreamweaver ili Microsoft Front Page)?

GRAFIKA UREĐIVANJE SOFTVERA

Planirate li stvoriti vlastitu grafiku web mjesta ili urediti slike? Imate li potreban softver (tj. – Adobe Photoshop ili Photo Studio)?

BAZE PODATAKA

Planirate li stvaranje baze podataka za svoju web stranicu i, ako je tako, znate li koji softver koristiti u tu svrhu?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here