ADA sukladnost i sigurnosni hardver

0
19

Jeste li upoznati s odredbama Zakona o Amerikancima s invaliditetom (ADA)? Zaključen 26. jula 1990. godine, Zakon o Amerikancima s invaliditetom opsežan je zakon kojim se želi učiniti američko društvo dostupnijim osobama s invaliditetom. Što za vas znači taj čin? Kao vlasnik poslovne imovine ili pokretač tvrtke, morate znati da ADA propisi propisuju bilo koje mjesto poslovanja, bez obzira na veličinu ili broj zaposlenih, kako javnih tako i privatnih, mora pružiti jednak pristup i "razuman smještaj" za obje općoj i invalidnoj javnosti. U osnovi ako postoji mogućnost da kupac ikada posjeti vaš objekt, morate biti u skladu.

Akt nema djedovske klauzule, propisuje da se u postojećim strukturama moraju ukloniti prepreke ulasku ili uslugama, ako je to "tehnički izvedivo". Trošak nije faktor u određivanju da li je akcija tehnički izvediva.

ADA je zakon o građanskim pravima i predviđa novčane kazne i / ili privatnu tužbu ili izvršenje od strane Ministarstva pravosuđa. Ako bilo koja privatna stranka ili grupa smatra da ste diskriminirali time što im uskraćujete pristup, vlada će im pomoći da vas tuže.

Proizvođači sigurnosnog i sigurnosnog hardvera nude razne proizvode dizajnirane kako bi vam pomogli u ispunjavanju zahtjeva. Do pojave ormarića s polugom dolazi gotovo potpuno zbog ADA, ostali proizvodi uključuju, električno pokretana vrata ili automatska vrata, sustave za ulazak bez ključa i sustave za izlazak, za izlazak koji ne zahtijevaju nikakvu fizičku akciju. Ovi proizvodi i sustavi omogućuju gotovo svaki pristup u usklađivanje. Vaš profesionalni bravar ili drugi zaštitar ima iskustva u odabiru i ugradnji ovog specijaliziranog hardvera. Oni razumiju složenost ADA propisa, obzirom na hardver. Obratite im se radi revizije vašeg objekta kako bi utvrdili vaše potrebe za ADA usklađenošću.

Zakon o američkim osobama s invaliditetom ne može se zanemariti, ako se protiv vas pokrene parnica, čak i neutemeljena, troškovi obrane mogu biti značajni.

Više informacija potražite na:

Američko Ministarstvo pravosuđa,

Zakon o Amerikancima s invaliditetom

ADA Početna stranica

http://www.usdoj.gov/crt/ada/adahom1.htm

Jim Newell

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here