5 upotrebe softvera za upravljanje troškovima putovanja

0
20

U današnjem natjecateljskom dobu, puno organizacija i dalje upravlja svojim putnim troškovima na vrlo neorganiziran način. Tradicionalni način gubi vrijeme i produktivnost zaposlenika i povećava stres računa koji plaćaju račune i Financijskog tima u ručnom upravljanju procesom. Kako bi stekli konkurentsku prednost, organizacije se trebaju prebaciti na platformu za upravljanje putnim troškovima koja na jednom portalu integrira putnike, odvjetnike, putne stolove, putničke agente, dugove i financiranje kako bi se smanjila nepodudarnost i pojednostavili postupak. Smanjuju se nepotrebna putovanja i rasipni otkazi, putovanja se obavljaju samo uz ovlašteni dobavljač i putnike koji rade u okviru preporučenih procedura i sustava. To štedi i vrijeme i novac. Ispod su navedene nekoliko prednosti učinkovitog softvera za upravljanje troškovima putovanja:

Strukturirana politika putovanja

Ranije kada se knjiženje putnih troškova obavljalo ručno, bilo je teško pratiti sve nastale troškove i troškove. Pomoću softvera za upravljanje putnim troškovima putne politike bit će vrlo jasne i mogu se istaknuti pogrešna plaćanja. Uobičajeni troškovi putovanja, uključujući hotel i hranu, trebaju biti jasno zapisani. To pomaže u sprječavanju problema u budućnosti.

Troškovna vidljivost

Tim za financije i račune koji mogu platiti mogu dobiti jasnu vidljivost o provedenom trošenju. Oni će imati sve povezane podatke na raspolaganju u sustavu s detaljima istih. Oni lako mogu znati koji odjel troši i mogu staviti budžetsku kontrolu kad god je potrebno.

Učinkoviti procesi

Unos troškova ručno u proračunsku tablicu može biti vrlo naporan i može biti netočan. Kreditnom timu koji ga plaća i financijski tim postaje teško ako imate nekoliko stotina zaposlenika u nekoj organizaciji. Ovdje se pojavljuje softver za upravljanje putnim troškovima. Softver omogućava zaposlenicima da prijave svoje troškove u sustavu koji automatski slijedi tijek rada i ide na odobrenje. Nakon odobrenja on ide odgovarajućem odjelu za provjeru autentičnosti i obradu plaćanja. Cijeli proces je jednostavan, automatiziran i brz za zaposlenike i unutarnje odjela.

Pravovremene nadoknade zaposlenika

Ako vam treba previše vremena da nadoknadite zaposleniku, to će dovesti do sve veće ogorčenosti. To bi također moglo dovesti do toga da zaposlenici neodlučno odlaze na poslovna putovanja, a možda čak i potpuno stan, što bi u konačnici utjecalo na posao. Softver omogućuje zaposlenicima da prijavljuju svoje troškove u pokretu i odmah ide na odobrenje i plaćanje. Cijeli je postupak brz i automatiziran što štedi puno vremena i pomaže u nadoknadi troškova zaposlenika na ili prije vremena.

Trendovi troškova putovanja zaposlenih

Pomoću proračunske tablice teško je reći jesu li izdaci pojedinog zaposlenika netipični za uobičajeni obrazac. Softver pomaže pri snimanju podataka i analiziranju trenda na temelju povijesnih podataka. Uprava može pokrenuti više izvještaja i dobiti analitiku koja će im pomoći da donesu poslovne odluke. Za ex. Lako je potražiti različita putovanja i otkriti povećava li inflacija troškove ili se zaposlenik presvlači po rubu dozvoljenih troškova. I Softver za upravljanje troškovima putovanja i softver Nabavka za plaćanje pomažu u financijskoj kontroli u organizaciji štedeći puno troškova i vremena.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here