Slušate li financijske mreže mreža dok trgujete? Ne bi trebao

0
26

U svojoj trgovačkoj sobi imam politiku otvorenih mikrofona koja omogućava članovima trgovačke sobe da komuniciraju sa mnom tijekom trgovanja gotovinom. Nije neobično razgovarati s članom sobe i čuti financijsku mrežu kako bježi u pozadini. Vjerujem da trgovanje tijekom slušanja financijskih vijesti može biti vrlo štetno za vaš uspjeh u trgovini. Te mreže obično pojedinaca procjenjuju u procjeni trenutnih tržišnih uvjeta i prognoziranju različitih aspekata trgovanja i ulaganja.

Ali postoji poseban problem u stjecanju informacija o trgovini iz mreže. Svi oni imaju dnevni red koji možete ili ne smijete nadopuniti u trgovini. Osim što imaju dnevni red koji se obično temelji na političkoj pripadnosti koju mreža njeguje, mnogi od ovih ljudi samo nagađaju o mogućim ishodima svakodnevnog tržišnog djelovanja. Što je to dobro?

Da biste bili profitabilan trgovac, ključno je da napravite vlastitu analizu grafikona i pokrenete trgovine na temelju te analize. U kratkom roku, samo je analiza grafikona prihvatljiva metoda trgovanja, zajedno s crticom indikatora u stvarnom vremenu. Nema sumnje da televizijska "govorna glava" može predvidjeti kratkoročno kretanje cijena.

Danas je bio sjajan primjer zašto je vaša analiza puno vrjednija od moždane trustove mrežnog trgovanja. Često slušam jednu ili više financijskih mreža prije nego što počne trgovanje, jer me zanimaju pitanja dionica koja utječu na NASDAQ. Među jutrošnjim panelistima postojao je opći konsenzus da će NQ u jutarnjoj sesiji napraviti novi maksimum.

Pogodi što? Jutarnja NQ akcija bila je na dolje, a ne nagore. Tržište nije napravilo ni najmanji pokušaj okupljanja, ali je ostalo u degradirajućem kanalu za nastavak i proveo je dobar dio vremena testirajući nove nivoe. Toliko o prognoziranju televizije. Obično su to samo općenite špekulacije koje se često poklapaju s problemima dionica u portfelju govornika. Što je još gore, dobra je vjerojatnost da su to jednostavne špekulacije o tome mogli dogoditi.

Sljedeći sjajan primjer dezinformacija koje šire ove "govoreće glave" su projekcije na tržištu prije početka budućnosti na smjeru budućnosti. Prema mom iskustvu, budući da su cijene futova snižene preko noći, ukazuje na samo malu povezanost s onim što su trgovci na blagajni planirali za taj dan. Tako da, osim što ste čuli godinu dana, "akcije preko noći futures označavaju da će se tržište prebaciti na pad", te podatke možete odbaciti kao gluposti. Trgovci preko noći i trgovci gotovinom, dvije su različite skupine i često imaju različite ciljeve i motivacije.

Ukratko, slušam glazbu ili samo uživam u tišini dok trgujem i trgujem savjetima koje daju „stručnjaci“ mogu uzrokovati da (ili ja) imate usmjerenu predrasudu. Dan kada imate pristranost sumnjivih razlika recept je za trgovanje katastrofama. Učinite sebi uslugu i odričite se "stručnjaka" i donosite svoje odluke o trgovanju na temelju onoga što vidite kako se razvija na grafikonu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here